Cum ajungeti?

La Mila 23 se ajunge doar pe apa, cu barca sau cu vaporul din orasul Tulcea.

Pentru a ajunge la Tulcea venind dinspre Bucuresti, conduceti pe Autostrada Soarelui, la km 105 parasiti autostrada si mergeti spre Slobozia, dupa care tineti directia Constanta (E 60), treceti Dunarea pe podul de la Giurgeni -Vadu Oii, iar dupa ce traversati orasul Harsova, la iesirea din localitate, parasiti soseaua care duce spre Constanta si urmati indicatorul spre Tulcea (DN 22A).

Din Constanta, iesiti din oras spre Ovidiu (Harsova), iar dupa traversarea Canalului Midia Navodari, urmati indicatorul la dreapta spre Tulcea (DN 22).

De la Braila si Galati, treceti Dunarea cu bacul (din fiecare oras traverseaza cel putin o data pe ora un bac) si apoi urmati indicatoarele spre Tulcea.

Odata ajunsi in Tulcea, pentru a ajunge la Mila 23 aveti doua variante:

Transferul cu barcile rapide ale pensiunii

eg

Adresa la care trebuie sa ajungeti este PORT TULCEA AVAL, care apare pe Google Maps. Intrarea catre port se face din str. Gradinarilor. Coordonatele GPS sunt LAT: 45°11'14.75"N LONG: 28°48'27.17"E.

Puncte de reper: de pe str. Gradinarilor, cand faceti stanga spre port, pe partea stanga este un pilon pe care scrie vertical MAER, cu rosu. Faceti stanga si mergeti inainte in jur de 150 m. In fata veti avea doua porti. Intrati pe poarta din stanga si veti ajunge la locul de imbarcare. Totodata, pe strada Gradinarilor, este si un indicator care va indica “Imbarcare turisti Pensiunea Dunarea Veche”.

Aici va puteti parca masinile intr-o parcare pazita, cu plata. Pretul este de 10 lei/masina/zi.

Durata calatoriei pana la Mila 23 este de aproximativ 2 ore, iar avantajul este ca, in urma unei programari prealabile, barcile pot fi rezervate practic la orice ora, nedepinzand de o ora fixa pentru plecare. Facem precizarea ca, din motive de siguranta, barcile circula doar pe lumina zilei, acestea putand pleca din Tulcea cel mai tarziu cu o ora inaintea lasarii intunericului.

In cazul unui grup de minimum 6 persoane, Pretul unei curse este de 120 lei/pers pe segment (120 lei dus, 120 lei intors).

Pentru grupuri mai mici preturile/persoana sunt mai mari si se stabilesc in functie de tipul barcii si capacitatea motorului cu care este dotata barca.

Pentru rezervare, va rugam sa sunati la numele de telefon ale pensiunii cu cel putin o zi inainte de sosirea la pensiune.

Navele de pasageri ale Navrom Tulcea

eg

In acest caz masinile le puteti parca in parcarea Portului Tulcea sau in parcarea din fata Casei Sindicatelor din Tulcea. In ambele cazuri parcarea costa 6 lei/zi /masina.

Navrom Tulcea opereaza 6 curse pe saptamana pe traseul Tulcea-Sulina. Navele pleaca la ora 13.30 din portul Tulcea si se schimba vaporul in localitatea Crisan de unde se ia un vapor mai mic pe ruta Crisan-Mila 23.

In functie de nava cu care se calatoreste, sunt doua tipuri de preturi, 35 lei si respectiv 42 lei.

Durata calatoriei pana la Mila 23 este de 3,5 ore.

Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul www.navromdelta.ro

eg