Plimbari cu barca


Lacurile si canalele din jurul satului Mila 23

Fiind situata in inima deltei, Mila 23 este inconjurata de o multitudine locuri cu peisaje incantatoare, precum lacurile Lideanca, Trei iezere, Bodaproste, Matita, Arehova, Babina, Nebunu sau Fortuna, canalele Sontea, Eraccle sau Olguta.

Se pot organiza excursii catre rezervatiile de pelicani, lebede sau cormorani. Salbele de lacuri din jurul satului trebuie neaparat vizitate, iar daca tot sunteti la Mila 23, nu trebuie sa ratati sansa de a vedea un apus de soare cum numai in delta exista.

eg

Manastirea Stipoc

Manastirea Stipoc (Schitul Sfantul Atanasie) este singura manastire situata in Delta Dunarii, amplasata pe grindul Stipoc, intre Mila 23 si Chilia.

Staretul manastirii este un om foarte primitor si rabdator cu toti cei care intra in acest lacas. Locul parca este un mic paradis in mijlocul pustiei, un fel de oaza unde te poti reface dupa o zi torida de vara.

eg

Padurea Letea

Padurea Letea, un peisaj de poveste, este o padure ca in legendele cu zane. Cea mai nordica padure subtropicala din Europa este formata pe grindul nisipos Letea din fasii de padure (hasmacuri) dezvoltate printre dunele de nisip. Mergand prin padure treci printr-o uluitoare schimbare de peisaj, de la padure subtropicala la desert in numai 2-300 de metri.

eg

Sulina

Sulina este cea mai estica localitate a Romaniei, un oras cu o puternica rezonanta istorica.

In Sulina se poate face plaja la Marea Neagra, se poate vizita Farul Vechi, Cimitirul Maritim sau puteti face o plimbare pe faleza orasului.

eg