Sejur de 4 zile/3 nopti in Delta Dunarii

eg
eg
eg

In anul 2020 continuam sa va oferim  pachetul de servicii turistice All Inclusive de 4 zile/3 nopti, care a fost foarte apreciat in anii precedenti de oaspetii nostri.

Pachetul de servicii turistice contine:

 • Transferul Tulcea-Mila 23 si retur cu ambarcatiunile pensiunii;
 • 3 nopti de cazare in camera dubla;
 • Toate mesele, cu exceptia pranzului din ziua in care se viziteaza orasul Sulina;
 • Apa plata (0,5 l/persoana) si palinka (50 ml/persoana) la fiecare masa de pranz si cina servita la pensiune;
 • 5 excursii in Delta cu ambarcatiunile pensiunii:

-Padurea Letea; 
-Sulina; 
-Admirarea unui apus de soare; 
-Lacurile si canalele din N-E Deltei Dunarii;
-Canalele si japsele din jurul lacului Fortuna;

 • Recital sustinut de Corul Lipovenilor din satul Mila 23 (doar pentru sejururile care au loc pe 1 Mai si in perioada 1 Iunie-13 Septembrie)
 • Degustare de vinuri dobrogene
 • Festivitate de premiere pentru copii
 • Inchirierea masinii cu care se viziteaza Padurea Letea;
 • Serviciile ghidului turistic
 • Taxa de vizitare a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Puteti opta pentru sejururi de joi pana duminica sau de duminica pana miercuri.

Pe parcursul transferurilor si a excursiilor prin delta, in cele 4 zile veti parcurge cu ambarcatiunile noastre aproximativ 250 de kilometri pe apa.

In functie de perioada, preturile, care cuprind toate serviciile enumerate mai sus, sunt cuprinse intre 1400-1700 lei/persoana/sejur. Pretul este acelasi indiferent cate persoane s-au mai inscris in program in aceeasi perioada in care veniti si dumneavoastra. Pentru fiecare sejur sunt disponibile cate 16 locuri.

Puteti achita si cu tichete de vacanta.

In cazul in care nu mai sunt locuri la pensiunea noastra in perioada in care doriti sa ne fiti oaspeti, colaboram pentru cazare cu o pensiunea partenera, aflata in apropierea pensiunii noastre, iar mesele, excursiile, transferurile si toate activitatile din acest program le veti desfasura cu grupul cazat la pensiunea noastra.

Am conceput acest pachet cu maxima transparenta, astfel incat atunci cand ajungeti la pensiunea noastra sa nu aveti surpriza de a descoperi costuri ascunse. Sfatul nostru este ca atunci cand optati pentru o oferta sau alta sa aveti in vedere ce servicii sunt incluse in pachet, respectiv numarul de excursii, numarul si calitatea meselor, daca sunt incluse in pachet si bauturi, gradul de clasificare al pensiunii etc.

 

eg
eg
eg

In continuare va prezentam o descriere a programului sejurului pe zile si pe ore, precum si un tabel in care veti gasi perioadele si preturile pentru care puteti opta.

Ziua 1

Sosirea oaspetilor in Tulcea la ora 14.

Adresa la care trebuie sa ajungeti este PORT TULCEA AVAL, care apare pe Google Maps. Intrarea catre port se face din str. Gradinarilor. Coordonatele GPS sunt LAT: 45┬░11'14.75"N LONG: 28┬░48'27.17"E.

Puncte de reper: pe str. Gradinarilor este un panou mare care va directioneaza catre intrarea spre PORT TULCEA AVAL. Dupa 150 m, in fata veti avea doua porti. Intrati pe poarta din stanga si veti ajunge la locul de imbarcare.

Aici va puteti parca masinile intr-o parcare pazita, cu plata. Pretul este de 15 lei/masina/zi.

Cu cateva zile inainte de sosirea dumneavoastra, va vom trimite un SMS cu numarul de telefon al ghidului care va va prelua cu ambarcatiunea noastra.

In intervalul 14.00-14.30 aveti timp pentru a va transfera bagajele in barca si pentru a va pregati de drum.

La ora 14.30 barca va pleca spre Mila 23.


Atentie!

Avand in vedere ca in barca vor fi mai multe grupuri, barca nu va putea sa va astepte la Tulcea in cazul in care intarziati, ca urmare, va rugam sa va luati o marja de timp de rezerva pentru a evita surprizele legate de trafic, gasirea adresei, etc.

Langa parcare se afla pontonul de la care se face imbarcarea in ambarcatiunile pensiunii noastre, care va vor duce in satul din inima deltei, Mila 23. Deplasarea se va face pe unul dintre cele mai frumoase trasee turistice din Delta Dunarii, respectiv: Tulcea - Bratul Tulcea - Canalul Mila 35 - Garlele Sireasa, Sontea - Canalul Olguta - Dunarea Veche - Satul Mila 23. Durata calatoriei este de aproximativ 1,5 h.

eg
eg
eg

Odata ajunsi la Mila 23, va veti caza la Pensiunea Dunarea Veche, o pensiune moderna, deschisa in anul 2012 si care este clasificata la 4 margarete. Pensiunea este acoperita in mod traditional cu stuf, dispune de 4 camere cu pat matrimonial si 4 camere twin, toate avand aer conditionat. Camerele sunt mari, au suprafata de 18,5 mp fiecare, au baie proprie si sunt mobilate modern. Pensiunea are o curte generoasa, in care veti gasi umbrelute acoperite cu stuf si sezlonguri pe care va puteti relaxa la plaja. Mesele vor fi luate in foisorul din curte, care in perioadele mai reci se poate inchide.

eg
eg
eg

Dupa ce va veti caza, veti fi invitati sa savurati o cina pescareasca. Avand in vedere ca sunteti veniti de pe drum, va vom astepta cu un meniu de pranz, care include si ciorba de peste, fel principal de peste si desert. In meniul fiecarei mese de pranz si cina sunt incluse apa plata (0,5 l/persoana) si cate o palinka (50 ml/persoana).


In fiecare zi, la pranz si cina,veti servi meniul zilei, care este format in special din produse din peste (cu exceptia ultimei cine, in cadrul careia pregatim un meniu traditional romanesc). Meniul este acelasi pentru tot grupul. Daca in grupul dumneavoastra sunt persoane care tin post, nu mananca peste sau sunt vegetarieni, va rugam sa ne anuntati din timp pentru a pregati un meniu separat.

eg
eg
eg

Mai multe detalii referitoare la meniul pensiunii gasiti in sectiunea Gastronomie.

Dupa cina, grupul va pleca intr-o excursie cu barca, care va culmina cu admirarea unui apus de soare pe un lac din apropierea satului Mila 23.

Programul zilei se va incheia cu o degustare de vinuri din zona Niculitel-Macin a judetului Tulcea.

eg
eg
eg

 

Ziua 2

La ora 8.30 veti servi micul dejun.

La ora 9.30 se pleaca intr-o excursie cu barca catre satul si Padurea Letea. 

Traseul este unul foarte frumos, in drumul spre Letea barca strabatand o salba de mai multe lacuri si canale cu peisaje unice. Va recomandam sa nu va uitati aparatele de fotografiat. 

Pe toata perioada pe care o veti petrece in Delta Dunarii, barcile cu care va veti deplasa vor fi conduse de ghizi locali, care s-au nascut si locuiesc in satul Mila 23 si care cunosc cel mai bine toate "ascunzisurile" deltei, unele canale, lacuri si garle pe care veti naviga neaparand pe nicio harta.

eg
eg
eg

Odata ajunsi in satul Letea, grupul va debarca pe mal si va fi preluat de o masina de teren care va asigura transferul intre sat si Padurea Letea (aproximativ 7 km). Pe parcursul excursiei spre padurea Letea se va face un popas intr-un loc unde de obicei se intalnesc celebrii cai salbatici de pe grindul Letea.

Vizitarea padurii, cu aspect de padure tropicala, desfasurata sub forma unor fasii numite hasmacuri, situate intre dune nisipoase, dureaza aproximativ o ora si jumatate, Pe parcursul deplasarii catre padure veti fi insotiti de un ghid.

 

eg
eg
eg

Dupa vizitarea padurii Letea, se va pleca spre Sulina, cea mai estica localitate a Romaniei.

In orasul Sulina se va ajunge in jurul orei 13.30.

Din orasul Sulina pana la varsarea Dunarii in mare (Bara Sulina) mai sunt inca 7 km. Daca vremea este favorabila, nu sunt valuri mari sau furtuna pe mare, si exista in grup cel putin 8 adulti care doresc sa mearga pana la varsare, aceasta excursie suplimentara costa 50 lei/persoana.

Odata ajunsi in Sulina, pentru cateva ore grupul va avea program liber. In acest timp se poate vizita faleza orasului, bisericile, farul vechi sau cimitirul international. Totodata, se poate ajunge cu microbuzul la plaja. Apa este foarte mica(ca la Mamaia), plaja este lata, iar nisipul este foarte fin. 

Pranzul din aceasta zi nu este inclus in pret, dar sunt mai multe variante de a servi masa la restaurantele de pe faleza din Sulina sau la terasele de pe plaja. Daca la pensiunea noastra veti savura specialitati din peste de Dunare, la Sulina puteti comanda diverse sortimente de peste marin. 

La ora 16.00 grupul se va reuni la pontonul unde este acostata barca pentru deplasarea la Mila 23. In perioada 15 iunie-15 septembrie, cand vremea este mai calda, plecarea spre Mila 23 va fi la ora 18.00, pentru a va da posibilitatea de a petrece mai mult timp la plaja. 

eg
eg
eg

Odata ajunsi la Mila 23, pana la cina este program de voie. 

Cina(specialitati din peste) se serveste la ora 20 si, pentru ca veti fi istoviti dupa o zi intreaga de mers cu barca, pe langa felul principal si desert, meniul cinei va contine si ciorba. 

In perioadele de program liber oaspetii se pot odihni, se pot relaxa jucand badminton, pot vizita satul de pescari Mila 23 sau, daca vremea o va permite, pot face plaja pe sezlongurile din curtea pensiunii. Persoanele care iubesc animalele se pot juca cu Sara, "paznicul" pensiunii, un ciobanesc bucovinean foarte prietenos. Totodata, se poate pescui de pe pontonul pensiunii.

eg
eg
eg

Ziua 3

La ora 8.30 se serveste micul dejun.

Aceasta zi este dedicata explorarii salbei de lacuri din jurul satului Mila 23. Daca in a doua zi viteza de deplasare a barcii este mai mare, pentru ca si distantele sunt mai lungi, in aceasta zi barcile vor merge mai incet, dandu-va posibilitatea de a savura din plin peisajele deltaice.

La ora 9.30 se pleaca in plimbarea de dimineata, prilej cu care puteti admira splendoarea canalelor si lacurilor din nord - estul satului: Canalul Eracle - Lacul Radacinos - Lacul Trei Iezere - Lacul Miazazi - Lacul Matita.

eg
eg
eg

La ora 13.30, oaspetii sunt invitati la masa de pranz (specialitati din peste).

Dupa masa si un scurt program de odihna, la ora 16.00, se pleaca in a doua excursie a zilei, prilej cu care se vor vizita japsele si canalele din jurul lacului Fortuna, unul din cele mai mari lacuri din Delta Dunarii 


eg
eg
eg

In perioada 1 iunie-13 septembrie, precum si de 1 Mai, la ora 19, Corul Comunitatii Rusilor-Lipoveni din satul Mila 23 va va incanta cu cateva melodii traditionale lipovenesti.

La ora 19.30 vom organiza o festivitate de premiere pentru cei mai mici oaspeti ai nostri care vor primi diplome si premii din partea pensiunii noastre.

La ora 19.45 se serveste cina. La aceasta cina vom pregati pentru dumneavoastra un antreu bazat pe preparate din peste, urmat de un fel principal traditional romanesc din carne de pui, urmat de un desert.

Ziua 4

La ora 9.00 se serveste micul dejun.

La ora 10.00 se pleaca spre Tulcea, unde veti ajunge cel tarziu la ora 11.30.

Tarife primavara 2020

In cazul in care nu mai sunt locuri la pensiunea noastra, colaboram pentru cazare cu o pensiunea partenera, aflata in apropierea pensiunii noastre, iar mesele, excursiile, transferurile si toate activitatile din acest program le veti desfasura cu grupul cazat la pensiunea noastra.

 

Perioada

Nr. locuri disponibile

Pret/persoana

Ce include

30 aprilie-3 mai

16

1700 lei

 Vacanta de 1 Mai

-Cazare in camera dubla;

-Pensiune completa (fara pranzul de la Sulina);

-Apa plata(0,5l/pers.) si palinka(50 ml /pers.) la fiecare masa de pranz si cina servita la pensiune;

-Transferurile Tulcea-Mila 23 si retur;

-5 excursii 
cu barca in delta: Letea, Sulina, Apus de soare, 2 x Lacuri;

-Degustare de vinuri dobrogene;

-Corul lipovenesc al Satului Mila 23(doar pe 1 Mai si in perioada 1 Iunie-13 Septembrie);

-Festivitare de premiere pentru copii

-Inchirierea masinii  la Letea;

-Ghid vorbitor de limba romana;

-Taxa de vizitare a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

 

3-6 mai

16

1400 lei

 

7-10 mai

16

1500 lei

10-13 mai

16

1400 lei

14-17 mai

16

1500 lei

17-20 mai

16

1400 lei

21-24 mai

16

1500 lei

 

24-27 mai

16

1400 lei

29 mai-1 iunie

16

1700 lei

Vacanta de 1 Iunie

 

Tarife Vara-Toamna 2020

In cazul in care nu mai sunt locuri la pensiunea noastra, colaboram pentru cazare cu o pensiunea partenera, aflata in apropierea pensiunii noastre, iar mesele, excursiile, transferurile si toate activitatile din acest program le veti desfasura cu grupul cazat la pensiunea noastra.

 

Perioada

Nr. locuri disponibile

Pret/persoana

Ce include

1-4 iunie 16 1600 lei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Cazare in camera dubla;

-Pensiune completa (fara pranzul de la Sulina);

-Apa plata(0,5l/pers.) si palinka(50 ml /pers.) la fiecare masa de pranz si cina servita la pensiune;

-Transferurile Tulcea-Mila 23 si retur;

-5 excursii 
cu barca in delta: Letea, Sulina, Apus de soare, 2 x Lacuri;

-Degustare de vinuri dobrogene;

-Corul lipovenesc al Satului Mila 23(doar pe 1 Mai si in perioada 1 Iunie-13 Septembrie)

-Festivitare de premiere pentru copii

-Inchirierea masinii  la Letea;

-Ghid vorbitor de limba romana;

-Taxa de vizitare a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

 

5-8 iunie

16

 

1700 lei

Vacanta de Rusalii

 

 

8-11 iunie

16

1500 lei

 

11-14 iunie

16

1500 lei

14-17 iunie

16

1500 lei

18-21 iunie

16

1600 lei

 

21-24 iunie

16

1500 lei

25-28 iunie

16

1600 lei

28 iunie-1 iulie

16

1500 lei

2-5 iulie

16

1600 lei

5-8 iulie

16

1500 lei

9-12 iulie

16

1600 lei

12-15 iulie

16

1500 lei

16-19 iulie

16

1700 lei

19-22 iulie

16

1700 lei

23-26 iulie

16

1700 lei

26-29 iulie

16

1700 lei

30 iulie-2 august

16

1700 lei

2-5 august

16

1700 lei

6-9 august 16 1700 lei

9-12 august

16

1700 lei

13-16 august

16

1700 lei

16-19 august

16

1700 lei

 

20-23 august 16 1700 lei

23-26 august

16

1700 lei

 

 

27-30 august

16

1700 lei

 

30 august-2 sept.

16

1700 lei

3-6 septembrie

16

1700 lei

6-9 septembrie

16

1700 lei

10-13 septembrie

16

1700 lei

13-16 septembrie

16

1400 lei

17-20 septembrie

16

1500 lei

20-23 septembrie

16

1400 lei

24-27 septembrie

16

1500 lei

Precizari

In pret sunt incluse doar bauturile de la micul dejun, apa plata (0,5l/pers.) si palinka (50 ml /pers.) de la fiecare masa de pranz si cina pe care le luati la pensiune, precum si degustarea de vinuri dobrogene.

Nu este inclusa in pret contravaloarea parcarii masinilor la Tulcea (pretul este de 15 ron/masina/zi).

Nu este inclusa in pret excursia optionala din orasul Sulina pana la varsarea Dunarii in Marea Neagra. Aceasta excursie se poate efectua doar daca starea vremii o permite(ghidul va decide).Excursia se organizeaza doar daca in grup sunt cel putin 8 adulti doritori. Pretul este 50 lei/persoana. Copii beneficiaza de discounturile de 50 %, respectiv 75%, in functie de varsta.

Daca o persoana doreste sa se cazeze in regim single, va achita in plus 400 lei fata de pretul din tabel.

Pentru copiii de pana la 5 ani impliniti, care se cazeaza in camera cu ambii parinti, fara a solicita un pat suplimentar, pretul este 25 % din valoarea pretului pe care il achita un adult. Pentru copiii cu vasta cuprinsa intre 5 si 12 ani, care se cazeaza in camera cu ambii parinti, fara a solicita un pat suplimetar, pretul este 50% din valoarea pretului pe care il achita un adult. Daca unul sau mai multi copii mai mici de 12 ani se cazeaza in camera doar cu un adult, pentru copil se va achita in plus tariful suplimentar de cazare in regim single. Copii mai mari de 12 sunt considerati adulti. Daca intr-o camera se cazeaza 3 adulti, dintre care unul doarme pe un pat suplimentar, pretul pentru acesta din urma va fi cu 150 lei mai mic.

Un pat suplimentar introdus intr-o camera costa 50 lei/zi. Nu exista paturi suplimentare pentru toate camerele pensiunii. In consecinta, cand faceti rezervarea, va rugam sa va interesati daca mai sunt disponibile paturi suplimentare. 

Pentru a va putea bucura cat mai mult de peisajele unice din delta, transferurile Tulcea-Mila 23 si retur, precum si excursiile pe lacuri si canale se vor face cu o ambarcatiune cu motor care este descoperita. Pentru a preintampina eventuale neplaceri care ar putea interveni pe parcursul deplasarilor cu barca, provocate de starea vremii, va rugam sa aveti asupra dumneavoastra pelerine de ploaie(in toate anotimpurile), haine groase, geci si caciuli(primavara si toamna), palarii, ochelari de soare si crema de plaja(vara). 

Spatiul de depozitare al bagajelor este limitat. In acest sens avem rugamintea ca fiecare persoana sa nu aiba mai mult de un bagaj de dimensiuni rezonabile. Se accepta la bord si cate un bagaj mic de mana. In cazul in care veti veni cu mai multe bagaje, este posibil ca acestea sa nu incapa in compartimentele special amenajate, incomodandu-va pe parcursul transferurilor Tulcea-Mila23 si retur. 

Avand in vedere ca in satul Mila 23 sunt 4 magazine alimentare in care gasiti bauturi la preturi rezonabile(transportul marfurilor este subventionat), va rugam sa nu aduceti cu dumneavoastra baxuri de apa minerala sau bere pentru ca exista riscul sa nu aiba loc in barca. 

Nu intermediem achizitionarea de peste de la localnici, nu curatam peste si nici nu este posibil sa il transportam cu ambarcatiunile pensiunii la Tulcea. 

Daca sunteti amatori de pescuit, putem organiza partide de pescuit pe canalul sau lacul Lideanca doar dimineata, inainte de micul dejun, in intervalul orar 6.00-8.15. In pret sunt incluse unditele, momelile, inchirierea barcii, benzina si serviciile ghidului, Tarifele sunt formate in functie de numarul de persoane care doresc sa mearga la pescuit in acea dimineata, dupa cum urmeaza:

 

Nr. de persoane

Pret/persoana

1

300 lei

2

200 lei

3

150 lei

4

130 lei

5

120 lei

6-16

100 lei

Nu se pot organiza partide de pescuit in alte momente ale zilei si nici nu se pot inlocui excursiile din program cu partide de pescuit.

Pensiunea noastra este o pensiune linistita, la care oaspetii nostri vin pentru a admira frumusetile deltei si pentru a savura de preparatele din peste gatite in mod traditional lipovenesc. Pentru a asigura confortul necesar tuturor oaspetilor, precum si pentru a nu deranja pensiunile din jur, in cadul pensiunii nu este permisa ascultarea muzicii data la maximum sau organizarea de petreceri "zgomotoase" pana spre dimineata. Se poate asculta muzica pana la ore mai inaintate din noapte, dar la un volum care sa nu deranjeze somnul celor din jur. 

Rezervarea unui pachet se servicii turistice devine efectiva in momentul achitarii unei sume reprezentand 30% din valoarea pachetelor de servicii turistice. 

Daca aveti unele nelamuriri sau doriti informatii suplimentare, va rugam sa ne trimiteti un e-mail sau sa ne contactati la numerele de telefon ale pensiunii noastre.

Va asteptam cu drag in Delta Dunarii!